Задание для 5-Б класса



  Задание выполняют только те, кто не получил оценку за выполнение Практической работы №4 в Paint
Фамилии, кто должен выполнить: 
Биков Сергій, Гулієва Лаля, Кабишев Олексій, Кобец Анна, Ланг Валерій.


Задание Практической работы №4
Створення власного малюнка в графічному редакторі Paint


1.     Запустіть програму Paint.
2.    Змініть розмір робочого аркуша, на якому виконува­тимете малюнок.
3.    Використовуючи інструмент Еліпс, намалюйте круг світло-блакитного кольору, що буде нижньою кулькою сніговика (рис. 1).
4.    Виділивши цей об'єкт, створіть його копію та зменшіть її розмір, щоб от­римати середню кульку сніговика.
5.    Виконайте описані дії ще раз, скопіювавши та зменшивши кульку, яка буде головою сніговика.
6.     Перш ніж продовжувати робо­ту, збережіть отриманий малюнок у власній папці.
7.      *Намалюйте шапочку та очі снігови­ка, скориставшись у разі необхідності ключем до виконання завдання.

Ключ до виконання завдання
·     Для того щоб намалювати шапочку сніговика, ско­ристайтеся інструментом Прямокутник, не забувши задати колір та стиль заливки. Після цього, у разі потреби, зафарбуйте шапочку чорним кольором, ви­користовуючи інструмент Заливка.
·     Очі сніговика намалюйте за допомогою інструмента Еліпс. Намалювавши одне око на вільному місці ар­куша, виділіть та скопіюйте його, щоб очі у сніговика були однакові.
8.    **Намалюйте сніговику носик, ротик та руки.
Щоб намалювати сніговику носа, треба обрати інструмент Багатокутник, за допомогою якого намалю­вати звичайний трикутник. Визначте колір малювання та товщину лінії, а після цього в потрібному місці аркушу натисніть ліву клавішу миші і, утримуючи її, проведіть першу лінію фігури. Відпустіть ліву клавішу миші і підведіть вказівник до того місця аркуша, де має закінчуватися друга лінія фігури. Знову натисніть ліву клавішу миші, і графічний редактор Paint автоматично добудує пряму лінію. Так само проведіть третю лінію фігури. Не забудь­те, що ніс-морквинку потрібно зафарбувати, використовуючи інструмент Заливка.
Руки сніговику можна намалювати інструментом Пряма лінія. Визначте властивості інструмента до по­чатку малювання. Натисніть ліву клавішу миші в місці аркуша, де повинна починатись лінія. Далі, тримаючи клавішу натиснутою, переміщуйте вказівник, малюючи пряму лінію. Для того щоб намалювати горизонтальну чи верти­кальну лінію, потрібно тримати натиснутою клавішу Shift.
Для малювання ротика використовуйте інструмент Крива лінія. Спочатку, обравши цей інструмент, проведіть горизонтальну лінію. Але наш сніговик має посміхатися, тому потрібно змінити кривину лінії. Для цього підведіть вказівник до середини лінії, щоб ротик був симетрич­ний. Натиснувши і не відпускаючи ліву клавішу миші, потягніть намальовану лінію вниз. Так змінюється кривина лінії та розташування її вершини. Відпустіть ліву клавішу миші, коли отримаєте бажаний результат.
9.    **Завершіть малюнок, домалювавши віник, який сніговик тримає у руці. Не забудьте зберегти ваш ма­люнок у графічному файлі.
Ручку віника намалюйте за допомогою інструмента Пряма лінія. А для малювання самого віника викори­стовуйте інструмент Розпилювач. Робота з ним нагадує малювання за допомогою балончика з фарбою. Потрібно обрати колір фарби, яку ми будемо розпилювати, та тип розпилення. Це можна зробити у віконечку властивостей Розпилювача, обравши щільність нанесення кольорових плям. Після цього перемістіть указівник до того місця аркуша, де буде початок цієї частини малюнка, і натисніть ліву клавішу миші. Не відпускаючи її, переміщуйте вказівник. При цьому ви будете спостерігати, як гарно розпилюється фарба.


Полученный рисунок нужно принести на носителе  информации (флешке, диске, и т.п.) и показать учителю до 22.12.2009

Комментарии